*Nettavisen* Nyheter.

- Jeltsin drepte MC-fører i fylla

Boris Jeltsins tidligere livvakt hevder at den forrige russiske presidenten fyllekjørte og drepte en mc-fører, men at hendelsen ble dysset ned for å ikke skade Jeltsins politiske karriere.

13.01.05 09:53

Avsløringen kommer i en ny bok av Jeltsins tidligere livvakt, Alexander Korzhakov, som nå er medlem av det russiske parlamentet. I boken forteller Korzhakov at de to hadde tilbrakt en hel natt med å drikke alkohol og ta badstu. Tidlig på morgenen bestemte Jeltsin seg for å ta seg en kjøretur.

Korzhakov husker ikke akkurat når dette hendte, men oppgir i boken at det var i perioden «hvor Vesten anså Jeltsin som et stort håp for demokratiet».

- Jeltsin regnet med at landeveien skulle være tom så tidlig på dagen, sier den tidligere livvakten til avisen Daily Express.

Men på veien stod imidlertid en mc-fører og pratet med en bilist.

- Kanskje tok han feil av bremsene og gasspedalen, men Jeltsin kjørte inn i den åpne bildøren og knuste mc-føreren, sier Korzhakov.

Bilulykken ble dysset ned for å ikke skade Jeltsins politiske karriere.

- Det var en forferdelig situasjon. Det var en kriminell handling. Russlands håp fyllekjørte.

Flere leger tok hånd om offeret, og hjalp til med å dekke over presidentens rolle. Et halvt år senere døde motorsyklisten. Han hadde ingen pårørende.

Boris Jeltsin har foreløpig ikke kommentert påstandene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag