RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jihad mot Musharraf

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
20 000 klanmedlemmer er klare til å hevne seg for Den røde moské.

Hele 20 000 medlemmer av pakistanske klaner har sverget hevn mot president Pervez Musharraf som en følge av den ukeslange beleiringen av Den røde moské i Islamabad, ifølge nyhetsbyrået AFP.

- Vi er klare for jihad, ropte mennene, som hadde samlet seg i Khar i Bajaur-distriktet nær grensen til Afghanistan. Mange av klanene i dette området støtter den afghanske Taliban-bevegelsen, slik også demonstrantene som har forskanset seg i moskeen i hovedstaden. I løpet av beleiringen er minst 24 personer drept. Moskéledelsen hevder at hele 400 studenter har mistet livet.

- Tren til jihad
Lederne for demonstrasjonen i Khar oppfordret klanmedlemmene til å gå til krig mot den pakistanske regjeringen.

- Vi ber Gud om å ødelegge Musharraf, og vi vil søke hevn for grusomhetene som har blitt begått ved Den røde moské, sa leder for demonstrasjonen, Maulvi Faqir Mohammed, ifølge AFP. Lederne oppfordret også folkemengden til å legge seg i trening for jihad.

I likhet med studentene i Den røde moské ønsker klanene i Bajaur islamsk lovgivning som grunnlag for staten. To kampsaker på demonstrasjonen skal ha vært innføring av fredag som helligdag i stedet for søndag, og umiddelbar stenging av musikkbutikkene i området. Musikk med instrumenter regnes som syndig i strenge tolkninger av islamsk lov.

Søndag sprengte en militant gruppe i Bajaur en bil i lufta, og drepte en politimann.

Selvmordsvester
I Islamabad har pakistanske myndigheter mandag gitt de islamistiske studentene en siste advarsel om å overgi seg og komme ut av Den røde moské.

Ifølge myndighetene er det mellom 50 og 60 hardbarkede militante islamister igjen i moskeen, som holder hundrevis av kvinner og noen barn som gisler. Flere av disse skal ha utstyrt seg med selvmordsvester i tilfelle myndighetene gjør alvor av truslene om å storme bygningen.

Moskeens nestleder Abdul Rashid Ghazi, som fortsatt er inne på moskéområdet, benekter at studentene bruker menneskelige skjold, og sier at alle i moskeen er overbevist om at de gjør det rette.

- Vi har en sterk tro på Gud, og på at vårt blod vil føre til revolusjon, sier han ifølge AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere