RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Judas greiere enn man tror

Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/NATIONAL GEOGRAPHIC-KENNETH GARRETT
Sist oppdatert:
Den utskjelte romanforfatteren Jeffrey Archer har skrevet evangelium sett fra Judas' side og fått Desmond Tutu på laget.

Jeffrey Archer er den britiske millonselgende forfatteren som ble fengslet for mened, men som skrev bøker og gjorde gode penger selv innenfra murene. Forfatteren har solgt 125 millioner bøker og er kjent for titler som «Kain og Abel».

Produktiv
Selv om den politiske karrieren til den mildt sagt fargerrike forfatteren ble lagt i grus etter fengselsoppholdet, så er han mer produktiv enn noensinne.

Hans neste bok er evangeliet til Judas. Archers roman kommer etter at de såkalte Judasrullene ble offentliggjort. Rullene som ble offentliggjort før jul, skal være fylt med et evangelium som sier at Judas i avtale med Jesus anga ham til romerne.

Han har skrevet den nye romanen med teologen Francis Moloney, skriver Reuters.

I boken heter det at Judas aldri hengte seg etter Jesu' død og at han var mer desillusjonert over sin herres unnvikenhet i forhold til romerne enn han var opptatt av penger.

- Dette er et evangelium, ikke en novelle og ikke en roman, sier Archer.

Tutu leser
Boken skal gis ut 22. mars og er formet som den er ført i pennen av Judas' sønn. Archer har allerede sikret seg Desmond Tutu til den engelske lydbokversjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere