- Kampen er ikke over

Masseprotestene som har rystet Georgias hovedstad den siste uka, døde hen lørdag. Men opposisjonen gjør det klart at den ikke gir opp kampen om å fjerne Eduard Sjevardnadse fra makten.

15.11.03 19:32

I stedet for å arrangere flere massedemonstrasjoner, oppfordret opposisjonslederne befolkningen til å innlede en landsomfattende sivil ulydighetskampanje. De ber alle statsansatte om å gå til generalstreik, og alle andre om ikke å betale skatter og avgifter.

-I går viste vi Sjevardnadse at folket krever at han skal gå av. Men om de ikke hører etter, må vi endre taktikk, sa Giorgi Arveladze, en av opposisjonslederne ifølge NTB-AFP.

Opposisjonen anklager regjeringen til Sjevardnadse for omfattende valgfusk ved valget til nasjonalforsamling i forrige uke.

Protestene nådde et dramatisk klimaks fredag da om lag 15.000 mennesker marsjerte mot regjeringskontorene i sentrum av Tbilisi. Det var den største demonstrasjonen i Georgias historie.

Men Sjevardnadse, som sitter som president fram til 2005, ser ut til foreløpig å ha rodd situasjonen i land. Fredag fikk han støtte fra Russlands president Vladimir Putin.

Mange frykter at uroen i Georgia kan lede til omfattende destabilisering i hele den turbulente Kaukasus-regionen. Det kan også ramme en viktig oljeledning som er i ferd med å bygges gjennom Georgia fra Kaspihavet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.