*Nettavisen* Nyheter.

- Kan bli aktuelt med arrestasjoner

Foto: AP (AP)

Britisk politi på Maddie-oppdrag i Portugal.

30.01.14 12:31

Lisboa (NTB-Reuters-AFP): Britiske politifolk er i Portugal i forbindelse Madeleine McCann-saken. Britene ønsker å snakke med tre personer, og det kan komme til å bli aktuelt å foreta arrestasjoner, ifølge britiske medier.

Fire etterforskere fra Scotland Yard i London kom tidligere denne uken til Algarve sør i Portugal, der Maddie – som jenta blir kalt – forsvant sporløst i 2007. Ifølge avisen Daily Mirror kan det bli aktuelt å foreta arrestasjoner.

Men for at britene skal kunne operere på portugisisk territorium, må de først ha tillatelse fra myndighetene i landet. Maddies foreldre Kate og Gerry McCann skal ifølge Daily Mirror være svært spente på hva den nye politiinnsatsen kan føre til.

- Det gjenstår å se om portugiserne vil samarbeide, dette er en svært følsom sak, og det har vært problemer tidligere. Kate og Gerry vil ikke være overdrevent optimistiske, men det kan være snakk om viktige nye spor, sier en person som står paret nær.

Madeleine McCann var tre år gammel da hun forsvant sporløst mens familien var på ferie i Portugal i 2007. Foreldrene var selv en stund formelt mistenkte i saken, men mistanken ble lagt til side i 2008. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.