RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan bombe Iran i mars

Sist oppdatert:
Direktøren ved Norsk utenrikspolitisk institutt, Sverre Lodgaard, tror USA kan komme til å bombe mål i Iran allerede i løpet av mars.

Lodgaard ser på samtalene Russland og Iran skal holde i midten av februar som en av de siste mulighetene for å finne en fredelig løsning på atomstriden.

- Men hvis da Iran ikke gir innrømmelser og blir enige med russerne om noe som også kan være akseptabelt for andre, så kan det ende med et angrep på Iran, sier Lodgaard til VG.

Han er en av Norges fremste sikkerhetspolitiske eksperter.

- Ting tyder på at det gjennom fjoråret foregikk ikke bare planlegging, men også militær øvelsesvirksomhet for angrep mot Iran. I dag har debatten nådd overflaten i det amerikanske offentlige rom, og man snaker åpent om angrep som en mulighet, sier Lodgaard.

Iran gjenopptok i januar sitt atomforskningsprogram ved Isfahan og Natanz-anleggene. Dette har vakt sterk bekymring i Vesten, hvor man frykter at Iran på sikt ønsker å skaffe seg atomvåpen. Landets myndigheter insisterer selv på at programmet kun er ment til fredelige formål.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere