RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan ha ment å drepe meg

Sist oppdatert:
Den italienske journalisten Giuliana Sgrena mener amerikanerne som skjøt mot bilen hun satt i da hun ble løslatt, kan ha ment å drepe henne.

- Det er velkjent at amerikanerne ikke ønsker forhandlinger for å få gisler fri. Alle vet at de gjør alt de kan for å hindre at denne praksisen sprer seg. Så hvorfor skulle jeg utelukke at jeg kan ha vært målet, sier den italienske journalisten til TV-stasjonen Sky TG24 ifølge AP.

Giuliana Sgrena ble skadd og livvakten hennes drept da amerikanske soldater åpnet ild mot bilen hun satt i etter at hun var satt fri av gisseltakere i Irak. Hun bestrider at bilen ble beskutt da den ikke satte ned farten i det den nærmet seg en kontrollpost. En italiensk etterretningsoffiser ble drept i skytingen.

Sgrena, som er journalist i avisen «Manifesto», ble skadet I skulderen under skytingen. Etterretningssjefen Nicola Calipari ble drept av et skudd I hodet under angrepet.

Det hvite hus kaller skytingen «en forferdelig ulykke», og lover full etterforskning i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere