RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan ha plantet bomber i kroppen

Foto: Khaled Abdullah (Reuters)
Sist oppdatert:
Frykter selvmordsaksjoner mot vestlige mål.

Amerikanske myndigheter hevder terrororganisasjonen Al-Qaida på Den arabiske halvøy planlegger et omfattende terrorangrep rettet mot vestlige interesser i Midtøsten eller Nord-Afrika. Det har ført til at USA har stengt et titall amerikanske ambassader og konsulater i denne regionen fram til 10. august.

Amerikansk etterretnings skal ha avlyttet samtaler hvor høytstående al-Qaida-medlemmer snakker om et nært forestående angrep.

Les også: - Al-Qaida er klar - derfor smeller det denne gangen

- Vi aner ikke om de mener ambassader, en flybase, et fly eller tog, sier en ikke navngitt offisiell kilde til ABC News.

- Plantet ved hjelp av kirurgi
Amerikanske, offisielle kilder sier til ABC News at de frykter Al-Qaida planlegger selvmordsangrep, hvor terrorister kan ha plantet bomber i kroppen.

- Vi er bekymret for anordninger som er plantet ved hjelp av kirurgi. Dette er folk som har utviklet teknikker for å beseire våre avsløringsmetoder, sier en ikke navngitt tjenestemann til ABC News.

Ifølge etterretningen ser terrortrusselen ut til å stamme fra Jemen, men det er uklart hvilket land som eventuelt blir rammet.

Råd til nordmenn
Norske myndigheter er også informert om den mulige trusselen, men har så langt ikke stengt noen ambassader eller andre utenriksstasjoner i regionen.

- Norske myndigheter har, i likhet med flere andre land, mottatt informasjon om mulig økt fare for terroranslag i Midtøsten og Nord-Afrika den kommende tiden. Informasjonen indikerer at Al-Qaida, eller tilknyttede organisasjoner, planlegger aksjoner. Det er ikke kjent i hvilke land eller mot hvilke mål eventuelle anslag vil skje, opplyser Utenriksdepartementet på sine hjemmesider.

UD oppfordrer nordmenn som skal reise til Nord-Afrika eller Midtøsten, om å sette seg inn sikkerhetsinformasjonen og eventuelle reiseråd for landet de reiser til, som finnes på landsider.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere