*Nettavisen* Nyheter.

- Kan ha vært selvmordsbomber

Eksplosjonen på bussen ved Russell Square kan ha vært forårsaket av en selvmordsbomber. Politiet håper videobevis kan føre de til terroristene.

08.09.05 14:15

Ifølge politikilder Sky News har snakket med finnes det tegn som tyder på at ihvertfall én av eksplosjonene i London kan ha vært en selvmordsbombers verk.

Eksplosjonen det dreier seg om er den røde dobbeldekkerbussen som ble sprengt ved Russell Square klokka 10.47. Skadene på et av likene fra bussen skal tilsvare dem man har sett på selvmordsbombere i Israel og Irak, ifølge kanalen.

Tidligere i dag sa assisterende politisjef i London Metropolitan-politiet, Brian Paddick, at politiet vil undersøke om det kan være selvmordsbombere som stod bak angrepet, skriver BBC.

- Det kan imidlertid like gjerne være snakk om eksplosiver noen har lagt igjen på bussen som en selvmordsbombere, sa Paddick ifølge BBC.

Hentet hjem fra G8
Omtrent 1500 politifolk fra London som arbeidet med sikkerhetsopplegget rundt G8-møtet i Scotland vendte tilbake til hovedstaden etter angrepene, melder CNN.

Politi på togstasjoner rundt om i landet sier til kanalen at de planlegger å snakke med reisende som kunne ha viktig informasjon om terroristene.

Britisk politi sier ifølge Sky News at det foreløpig er uklart hvorvidt Al-Qaida-gruppens erklæring om at de sto bak bombene er sann.

Kameraer kan avsløre terroristene
Politiets teknikere har funnet rester av sprengstoff på minst ett av gjerningsstedene.

Dessuten håper politiet at gjennomgangen av tusenvis av opptak fra overvåkningskameraer kan føre dem til gjerningsmennene, ifølge den danske avisen Politiken.

Det er nesten umulig å ferdes kollektivt i London uten å bli videofilmet. Det er montert i alt 1800 kameraer på Londons stasjoner, og flere enn 6000 i metroen. Enkelte busser har også installert overvåkningskameraer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag