RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan ha vært drapsforsøk

Sist oppdatert:
Panserverngranatene i Aten var rettet mot den amerikanske ambassadørens kontor.

GRATIS OPPSETT: Få Nettavisen på mobil.

Flere vinduer i nærliggende bygninger ble knust da en granat eksploderte i den amerikanske ambassaden i Aten fredag.

Vitner sier til den arabiske TV-kanalen Al-Arabia at granatene ble skutt mot tredje etasje hvor den amerikanske ambassadøren har sitt kontor. Granatene ble skutt fra en lastebil like i nærheten av ambassaden. Eksperter forteller videre til Al-Arabia at angrepet kan ha vært et drapsforsøk på den amerikanske ambassadøren Charles Reis, ettersom granatene falt på ambassadørens eget toalett.

Den amerikanske ambassaden i Aten ble utsatt for et terrorangrep fredag.

Ifølge den arabiske journalisten Abdulasatar Barakat er den venstreradikale greske gruppen «17.november» som står bak angrepene på den amerikanske ambassaden i Aten, melder den arabiske nettavisen Elaph.

Amerikanske granater
Gruppen er kjent for å planlegge angrep mot diplomater og vestlige interesser. Granatene som ble brukt i angrepet skal ifølge Barakat være amerikanske og skal ha blitt stjålet fra en gresk krigsherre for cirka ti år siden.

Nyhetsbyrået Reuters melder på sin side at det geriljagruppen Revolusjonær kamp som har tatt på seg skylden for angrepene.

- Det har vært en eller to anonyme oppringninger som hevder at Revolusjonær Kamp sto bak angrepet, sier den greske ministeren for offentlig orden, Byron Polydoras, ifølge NTB.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere