Gå til sidens hovedinnhold

- Kan ikke fordra Suha Arafat

- Hvor har hun vært de siste fire årene? spør palestinere i Ramallah. De har liten forståelse for Suha Arafats plutselige omsorg for ektemannen Yasser.

Det forteller TV 2s reporter Fredrik Græsvik som mandag kom til Ramallah på Vestbredden hvor Yasser Arafat har sitt hovedkvarter.

I nesten tre år var Arafat isolert i komplekset en kilometers vei utenfor byen, mens kona Suha foretrakk eksiltilværelsen i Paris. Det gjorde henne ikke særlig populær blant innbyggerne i Ramallah, sier TV 2s reporter Fredrik Græsvik.

- Ute etter penger
- Alle jeg spør sier de ikke kan fordra henne, og forstår ikke hvordan Arafat kunne finne på å gifte seg med henne, sier Græsvik til TV 2 Nettavisen.

Mandag anklaget Suha statsminister Ahmed Querie og andre palestinske ledere for å ville begrave Arafat levende fordi de ville besøke ham på sykehuset i Paris.

- Palestinerne spør seg om hvor hun har vært de siste fire årene. De mener begravelsen ikke er hennes bord, og at hun bare er ute etter penger, sier Græsvik.

Besøker trolig Arafat
Trolig besøker Ahmed Querie Arafat tirsdag, sammen med utenriksminister Nabil Sha´at, tidligere statsminister Mammoud Abbas og lederen for nasjonalforsamlingen, Rawhi Fattuh.

Spekulasjoner går ut på at legene på militærsykehuset i Paris vil skru av apparatene som holder Arafat i live natt til onsdag, den såkalte Skjebnenatten. Det spekuleres også på at det vil bli holdt en offisiell begravelse for Arafat i Kairo, og at liket senere vil bli gravlagt ved Khan Yunis på Gaza-stripen.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget