- Kan ikke gjøre mer

- Det er ikke noe mer legene kan gjøre for Yasser Arafat. Tilstanden hans blir stadig verre, sier de palestinske lederne som besøkte sykehuset tirsdag.

09.11.04 22:32

- Situasjonen blir stadig mer alvorlig, spesielt siden i går kveld. Han har ligget i koma siden onsdag, og falt i dypere koma i går natt, sa palestinernes utenriksminister Nabil Shaath på en pressekonferanse i Paris etter at statsminister Ahmed Qurie (Abu Alaa) hadde besøkt presidenten på sykehuset.

Se pressekonferansen på web-TV (abonnement)

Arafat fikk en hjerneblødning mandag kveld. Siden da har tilstanden hans blitt stadig verre.

Foto: Scanpix/REUTERS/Yves Herman

- Hjernen, hjertet og lungene til presidenten fungerer fremdeles, understreker Shaath, og avviser dermed alle rykter om at Arafat skulle være død. Men det er ikke mer legene kan gjøre for å redde ham.

- Legene kan ikke gjøre mer. Nå ligger alt i Guds hender, sa Shaath.

Vanskelig liv
Det har gått mange rykter om årsaken til Arafats sykdom. Shaath sier det ennå ikke er sikkert hva presidenten lider av, men at det er på det rene at han verken har kreft eller er forgiftet.

- Legene tror hans høye alder og hans vanskelige liv de siste tre årene, innestengt i hovedkvarteret i Ramallah med lite oksygen, dårlige sanitærforhold og dårlig ernæring, har gjort ham syk, sa han.

Shaath avviste også ryktene om at Arafat holdes kunstig i live - og om at det palestinske lederskapet har vurdert å koble ham fra maskinene.

- Dette vil heller ikke skje. Han vil enten leve eller dø. Han er tungt medisinert, men han er i live og vi ber om at han skal bli bedre.

Hjerneblødning
Shaath bekreftet forhandlingsminister Saeb Erekats uttalelser tidliger tirsdag om at Arafat lider av hjerneblødning.

- Våre venner de franske legene gjør alt de kan for å lindre hjerneblødningen hans, sa Erekat på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag, ifølge nyhetsbyrået AFP.

- Vi er i kontinuerlig kontakt med våre brødre ved Percy-sykehuset i Paris, la han til.

- Våre bønner og tanker går i denne kritiske, vanskelige tiden til president Arafat.

Tirsdag kveld reiste Shaath og de andre palestinske lederne i delegasjonen tilbake fra Paris til Amman i Jordan. Derfra skal de videre til Ramalla på Vestbredden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag