RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
STOCKHOLM: Bevæpnet politi ved kontorene til menneskerettighetsorganisasjonen Civil Rights Defenders i Gamla stan i Stockholm.
STOCKHOLM: Bevæpnet politi ved kontorene til menneskerettighetsorganisasjonen Civil Rights Defenders i Gamla stan i Stockholm. Foto: Bertil Ericson (NTB scanpix)

- Kan slutte med at han sprenger seg selv

Sist oppdatert:
Bombedramaet i Stockholm endte heldigvis godt.

Rett før klokken 20 kom en mann ut av bygningen, tok av seg klær og ble pågrepet av politiet. Et flere timer langt drama i Gamla Stan i Stockholm var over.

Etter pågripelsen startet politiet med å gjennomgå bygningen.

Kort tid før pågripelsen hadde svensk politi gjenopptatt kontakten med mannen og han hadde kommet med visse krav.

Det skjedde etter at det lenge hadde vært stille fra mannen.

- Kan sprenge seg selv
Paul Hansson, som er sjef for politiets forhandlingsgruppe, sa til SVT tidligere torsdag kveld at de fryktet det verste.

- Jeg snakket for en stund siden med mine forhandlere på plassen. De hadde da sittet klare i 50 minutter uten å få klarsignal om å ta kontakt med mannen, selv om de har telefonnummeret. Det kan være farlig ettersom vi da ikke har noen kontroll. Det kan slutte med at han sprenger seg selv, eller enda verre, at han løper ut derfra, sa Hansson til SVT i følge Expressen.

Civil Rights Defence

Deler av Gamla Stan samt den travle Sveavägen i den svenske hovedstaden ble torsdag ettermiddag sperret av etter at mannen gikk inn i et lokale som benyttes av menneskerettsorganisasjonen Civil Rights Defence og truet med å sprenge en bombe. Lokalene ble evakuert, men mannen forble inne i lokalene.

Mannen hadde, ifølge kilder avisen Aftonbladet snakket med, på seg et bombebelte. Det ble imidlertid ikke bekreftet av politiet.

– Mannen hevder han har en farlig gjenstand på seg, sa Sven-Erik Olsson ved Stockholms-politiet til Aftonbladet tidlig torsdag ettermiddag.

Evakuert
Mannen rettet trusler mot regjeringspartiet Moderaterna og mot opposisjonspartiet Socialdemokraterna.

- Mannen har uttalt misnøye med ulike riksdagspartier, sa politiets pressetalskvinne Towe Hägg.

BOMBEROBOT: Politiet har blant annet hentet inn en bomberobot i den anspente situasjonen som utspiller seg i sentrum av Sveriges hovedstad.

Politiet forhandler

Da mannen gikk til aksjon ble bygningen i Stora Nygatan straks evakuert og gatene rundt sperret av. Mannen som framsatte trusselen var den eneste som var igjen i bygningen.

– Vi har sikret bygningen der mannen befinner seg, sier Olsson. Han understreker også at truslene er rettet mot de to partiene og ikke mot menneskerettsorganisasjonen, sa politiet ved 16-tiden.


Stor politiaksjon
På grunn av truslene mot Moderaterna og Socialdemokraterna ble også store deler av Sveavägen og andre gater i Stockholm sentrum sperret av og partikontorene ble evakuert.

Et stort antall politifolk og utrykningskjøretøyer sto både i Gamla Stan og langs Sveavägen.

Politiaksjonen førte til fullstendig trafikkaos i ettermiddagsrushet i Stockholm.

Vil ikke kommentere
Verken Moderaterna eller Socialdemokraterna ønsket å kommentere saken.

– Vi har som policy å ikke kommentere sikkerhetssaker, sa pressesjef Håkan Gestrin hos Socialdemokraterna.

En butikkeier, som ønsker å være anonym, fortalte til Aftonbladet hvordan han opplevde det som skjedde.

En mann har gått inn i en bygning i Gamla Stan i Stockholm og truet med å detonere en bombe. - Mannen påstår at han har en farlig gjenstand på seg, sier Sven-Erik Olsson i Stockholmspolisen til Aftonbladet.

– Det var bare en person som banket på hos meg og sa at det var en person som hadde åpnet frakken sin og vist at han bar på noe farlig, muligens en slags bombe. Det var det eneste jeg fikk høre, sier butikkinnehaveren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere