*Nettavisen* Nyheter.

- Kastet drapsvåpenet i elven

Foto: Dalane Tidende

Russeren som er siktet for drapene på norske Ståle Helseth (40) og kona Sveltana, innrømmer at han kastet drapsvåpenet i elven.

07.07.08 13:58

Det russiske ekteparet Olga (22) og Aleksander Golfmann (27) ble forrige uke siktet for drapene på Ståle Helseth (40) og hans russiske kone Svetlana (23). Helseth og kona ble brutalt drept hjemme i leiligheten i Astrakhan i Russland natt til mandag.

Aleksander Golfmann har erkjent straffskyld, men hevder at kona er uskyldig.

- Vi tror det er en løgn
- Han påtar seg all skyld for drapene, men vi tror at dette er en løgn. Faktaopplysningen tilsier at kona også var til stede da drapene fant sted, sier Anna Konyaeva, talskvinne for politiet i Astrakhan, til Nettavisen.

Golfmann har sagt til politiet at han kvittet seg med drapsvåpenet, som er en gasspistol, ved å kaste det i en elv.

- Han har vist oss stedet der han kastet pistolen, noen stjålne mobiltelefoner og nøklene til Helseths leilighet. Dykkere søkte etter drapsvåpenet på fredag, men fant bare telefonene og nøklene, sier Konyaeva.

Politiet har inntil videre avsluttet søket etter drapsvåpenet fordi de mener det er for dypt i elven, men rettmedisinske eksperter skal nå analysere kulene for å slå fast at de stammer fra kun ett våpen.

Nekter å snakke
Politiet har siktet en tredje person for medvirkning til drap, som er faren til den siktede Olga. Politiet mistenker faren for å ha plukket opp det siktede ekteparet i bil like etter drapene.

- Verken kona eller faren snakker til politiet. Ifølge russisk lov har de muligheten til å avstå fra å gi forklaring, sier hun.

Motivet for drapene skal ifølge Konyaeva være tyveri, og hun opplyser at det ble stjålet mobiltelefoner, penger, smykker og kredittkort fra leiligheten til Helseth på drapsnatten.

Politiet har funnet flere av de stjålne gjenstandene i leiligheten til det siktede ekteparet. I tillegg finnes det overvåkningsbilder som viser at Aleksander forsøker å ta ut penger fra en minibank med bankkortene til Helseth.

Strafferammen for drap i Russland er 20 år i fengsel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.