RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Katastrofalt å angripe Iran

Foto: Scanpix/AFP
Fredsprisvinner advarer Vesten.

- Å bruke militær makt mot Iran vil være en katastrofe og kommer til å motivere Iran til å til å skaffe seg atomvåpen. Det som skjer i Irak er et eksempel på det som vil skje dersom Iran blir angrepet. Bruk av diplomati er den eneste måten man kan håndtere striden rundt Irans atomprogram på, sier fredprisvinneren, Mohamed El-Baradei, lederen for Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA). Han kom med uttalelsen under en diskusjon i Verdens økonomiske forum i Davos.

- Det finnes ingen bevis for Iran har atomvåpen nå. Men jeg tror landet kan ha det i løpet av de neste fem til ti årene, sa El-Baradei.

IAEA har bedt iranske myndigheter revurdere sin avgjørelse om å nekte 38 av IAEAs inspektører innreise.

Landet selv hevder at atomprogrammet kun skal brukes til energiformål, men den vestlige verden frykter at landet skal utvikle atomvåpen.

FNs sikkerhetsråd vedtok allerede i desember sanksjoner for å stoppe Irans atomprogram. Resolusjonen beordrer alle land til å forby forsyninger av spesielle materialer og teknologi som kan bidra til Irans atomprogram. Flere selskaper og individer tilknyttet atomprogrammet får også sine formuer frosset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere