*Nettavisen* Nyheter.

- Katrina verre enn tsunamien

Foto: (AP/Scanpix)

Den norske FN-toppen, Jan Egeland, mener orkanen Katrina er en langt større naturkatastrofe enn tsunamien som rammet Sørøst-Asia i fjor.

01.09.05 10:01

Det sier Jan Egeland i et intervju med nyhetsbyrået AP onsdag kveld.

- Dette er en av de mest destruktive naturkatastrofene noen gang, målt i antall ødelagte hjem og personer som er fordrevet fra sine hjem eller rammet på annet vis, sa Egeland.

Onsdag kveld ble det klart at amerikanske myndigheter frykter at flere tusen mennesker kan ha blitt drept som følge av Katrinas herjinger og oversvømmelsene i kjølvannet av orkanen.

- Vi vet at det er et betydelig antall lik i vannet og det ligger døde mennesker i mange loft. Minimum hundre. Sannsynligvis flere tusen, sa ordfører Ray Nagin i New Orleans til AP onsdag kveld, norsk tid.

Roste amerikanerne
Egeland, som er FNs humanitær sjef, roste onsdag amerikanske myndigheters innsats da de sørget for å varsle befolkningen om faren og iverksatte evakuering. Egeland mener de gode forberedelsene i forkant av orkanens herjinger langs USAs sørkyst sørget for at antall drepte personer ble langt mindre enn de rundt 180.000 som døde i tsunamien 26. desember i fjor.

Står klar med hjelp
Egeland sier FN stod klar med å sende flere team med eksperter for å hjelpe USA om nødvendig. Så langt har USA ikke bedt om hjelp.

- Vi anerkjenner selvsagt at USA er ett av de landene i verden med de største ressursene for redningsaksjoner, sa Egeland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.