RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Katter kan hindre allergi

Sist oppdatert:
Fritt leide for pus på barnas soverom første leveår kan forhindre allergi og høysnue senere i livet.

Tidligere resultater fra undersøkelser om hvorvidt katteeksponering er gunstig eller ei for å unngå allergi, har vært svært sprikende. Noen resultater har vist at katt i hjemme kan fremme allergi, mens andre har vist det stikk motsatte. Ifølge en tysk ny undersøkelse, er det mye som tyder på at tidspunktet og mengden av eksponering spiller en viktig rolle for utslaget.

Tre grupper
Dr. Rudiger von Krises ved institutt for sosialmedisin i München, har undersøkt 8216 barn mellom fem og sju år i forbindelse med forskningsprosjektet.

Barna ble delt inn i grupper etter når de hadde hatt katt i huset. En gruppe hadde hatt katt første leveår, en hele livet og en fra sitt andre leveår.

På soverommet
En viktig variabel i undersøkelsen som er publisert i tidsskriftet Allergy, var hvorvidt katten hadde fått lov til å gå inn på barnets soverom eller ei.

Resultatene fra den tyske undersøkelsen viste at barna som hadde hatt besøk av katten på rommet helt fra første leveår, hadde 67 prosent mindre sjanse enn de andre barna til å utvikle astma. De samme barna hadde også 45 prosent mindre risiko for å bli rammet av høysnue.

- Vår teori er at tidlig eksponering ser ut til å beskytte mot allergi og astma senere i livet, sier dr. Rudiger von Krises

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere