*Nettavisen* Nyheter.

- Kerry driver patetisk valgkamp

Foto: (AP/Scanpix)

Forsøkene fra demokratenes side på å kritisere regjeringens helsepolitikk er utslag av en patetisk valgkamp, mener president George W. Bush.

14.09.04 13:53

Under et valgbesøk i Michigan mandag gikk Bush til angrep på Kerry-leirens kritikk av Bush-regjeringens helsepolitikk.

- Jeg går til valg mot en kar som har en massiv plan for hvordan regjeringen skal ta over beslutningene I helsestellet. Ikke bare har han tenkt å la byråkratene få mer makt over dere. Han kan ikke betale for det uten å øke skattene, sa Bush til jublende tilhengere idelstaten i Michigan mandag.

Bush mener Kerry forsøker å svartmale regjeringens helsepolitikk.

- Dere hører den samme retorikken før hvert valg, at de (republikanerne, red. anm.) vil ta fra dere trygdepengene. Det er den mest utslitte og patetiske formen for presidentvalgkampen, sa Bush.

John Kerry på sin siden brukte mandagen til å kritisere Bush for ikke å ha foreslått en forlengelse av forbudet mot tyngre angrepsvåpen som maskinpistoler. Mandag gikk forbudet ut, uten at Bush eller det republikanske flertallet i Kongressen foreslo å forlenge det.

- George W. Bush gjorde et valg i dag. Han valgte sine mektige venner i våpenlobbyen framfor politifolkene og familiene deres som han lovte å beskytte, sa Kerry.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.