- Kerry har tatt feil i 32 år

George W. Bush har 100 millioner dollar klar til svertekampanje mot John Kerry, men kommer først og fremst til å bruke demokratens fortid som ammunisjon.

20.02.04 12:41

- Det vakre med John Kerry er 32 år med stemmer og offentlige uttalelser. Han har tatt feil i 32 år, og han tar feil nå, sier Mark McKinnon som er den øverste medierådgiveren i Bushs valgkamporganisasjon til Washington Post.

Både Kerrys historie som senator for Massachusetts og hans fortid som krigsmotstander vil bli trukket fram fra Bushs strateger dersom Kerry skulle bli demokratenes presidentkandidat.

- Hykler
Bushs kampanje vil bruke mye penger på å fremstille Bush positivt i annonser, men vil heller ikke spare på kruttet når det gjelder å sverte sin mostander. McKinnon legger ikke skjul på at de vil anklage for «hykleri», gjennom å konfrontere ham med tidligere uttalelser.

I 1970 ga Kerry et intervju der han utalte at amerikanske styrker kun burde utplasseres rundt om i verden etter ordre fra FN. Disse uttalelsene vil republikanerne bruke for å nøytralisere den fordelen Kerry har av å være en dekorert veteran fra Vietnam-krigen.

Ikke redde
I Kerry-leiren er de ikke bekymret.

- Disse angrepene og bakvaskelsene mot oss er bare enda et eksempel på det fundamentale behovet for å endre den retningen nasjonens beveger seg i som følge av Bushs ekstreme til en agenda som tilfredsstiller behovene til hovedstrømningene i USA. Og disse angrepene tillater oss å ta opp virkelige temaer som svar, og det er akkurat det velgerne vi høre, sier Stephanie Cutter, som er talskvinne for Kerry.

Valgkampen til Bush har over 100 millioner dollar å bruke i valgkampen, men vil konsentrere seg om færre enn 20 stater, som Florida, Wisconsin, Missouri, Iowa, New Hampshire og New Mexico, der det var svært jevnt i det forrige presidentvalget i 2000.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.