*Nettavisen* Nyheter.

- Kidnappet isralske soldater

En fraksjon av al-Aqsa-brigadenes martyrer hevder å ha kidnappet to israelske soldater.

30.06.05 20:00

Ayman Jouda, en celle av al-Aqsa-brigadenes martyrer, hevder å ha kidnappet to israelske soldater i byen Nablus på Vestbredden.

En talsmann for gruppen sa på en pressekonferanse at to soldater hadde blitt tatt til fange da de ankom Nablus. Tidligere på dagen hevdet han at de to var blitt drept, men sa nå at soldatene holdes fanget på et hemmelig sted.

- Gikk seg vill
Palestinske myndigheter opplyste torsdag kveld at en soldat var overlevert til Israel, etter at han hadde gått seg vill i Nablus på Vestbredden. Soldaten ble funnet i nærheten av Betlehem, og er overlevert til det israelske samarbeidskontoret, opplyser en talsmann for det palestinske innenriksministeriet ifølge Reuters.

Det er likevel uklart om dette kan være en av de to som angivelig skal ha blitt kidnappet. Den israelske hæren undersøker fortsatt om det har skjedd en kidnapping.

- Kan bli drept
De to soldatene skal angivelig vært en del av en hemmelig razzia i byen, ifølge talsmannen for Ayman Jouda.

Soldatene vil bli drept dersom israelske styrker angriper Nablus, sa han. Gruppen krever blant annet løslatelse av alle palestinske fanger i Israel og at alle kontrollposter på Vestbredden åpnes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.