RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kirkeangrep i Paris avverget i siste liten

Sist oppdatert:
Fransk politi pågrep søndag en mann som skal ha planlagt å angripe én  eller to kirker utenfor Paris under gudstjenesten samme formiddag.

Det ser ut til at tilfeldigheter gjorde at mannen ble pågrepet. Søndag morgen fikk nødetatene melding om at en mann var skadd i beinet og lå på en gate i 13. bydel sørøst i Paris.

Da ambulansepersonalet kom til stedet, oppdaget de at det var snakk om et skuddsår, og varslet politiet. Politiet fulgte blodsporene til mannens bil, der de fant politiarmbånd, en skuddsikker vest og flere våpen, blant annet et automatgevær av typen kalasjnikov.

Politiet tror mannen skjøt seg selv i beinet ved et uhell.

– Planla kirkeangrep

Politiet ransaket deretter studenthybelen til den 24 år gamle fransk-algeriske informatikkstudenten. Der fant de enda flere våpen og skriftlig materiale som tydet på at mannen støttet ytterliggående islamisme, ifølge franske medier.

Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve sier det er funnet detaljerte dokumenter som viser at mannen «uten tvil» planla et angrep innen kort tid.

Undersøkelser av mannens Facebook-profil har avslørt at han planla å angripe kirker i Villejuif like utenfor Paris.

DNA i død kvinnes bil

En kilde i politiet sier at etterforskerne har funnet 24-åringens DNA i bilen til en kvinne som ble funnet død i Villejuif samme helg. Den 32 år gamle danseinstruktøren hadde blitt skutt tre ganger. Hun ble funnet i bilen sin søndag morgen.

Det er foreløpig uavklart om 24-åringen hadde noe med drapet å gjøre, og om de to kjente hverandre.

Den 24 år gamle studenten har tidligere vært i politiets søkelys fordi de har hatt mistanke om at han ville reise til Syria. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere