*Nettavisen* Nyheter.

- Kjæledyr øker faren for fugleinfluensa

Dyrevernere ba onsdag EU om å stoppe importen av ville fugler fra Asia.

08.09.05 14:16

Dyrevernerne hevder handelen med eksotiske dyr øker faren for at fugleinfluensaen når EU. Advarselen kom dagen etter at EU holdt et ekspertmøte for å diskutere utbruddene av fugleinfluensa i Russland. Sykdommen har spredd seg over deler av Asia siden 2002, og ser nå ut til å være på vei vestover, skriver Associated Press.

EU har allerede innført forbund mot import av russisk kylling. I Nederland har kyllingbønder blitt bedt om å holde fuglene innendørs. Myndighetene i landet er spesielt oppmerksomme på viruset etter at et utbrudd i 2003 smittet 89 mennesker, tok livet av en veterinær og tvang bønder til å destruere 30 millioner kyllinger.

Selv om import av fugler fra asiatiske land rammet av influensaen lenge har vært forbudt mener dyrevernsorganisasjoner lovgivningen inneholder smutthull som tillater import av levende fugler som kjæledyr.

Russiske myndigheter annonserte tirsdag at det første rapporterte utbruddet av fugleinfluensaen i landet var under kontroll. Ingen tilfeller av smitte hos mennesker har blitt registrert i Russland så langt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.