RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kjemp mot israelerne

Torsdagen har vært den blodigste dagen i Gaza på et år. Verre kan det bli.

For i kveld ber palestinernes innenriksminister Saeed Seyam regjeringens sikkerhetsstyrker om å slå tilbake mot de israelske styrkene, melder nyhetsbyrået AP.

Utsagnet kommer etter at israelske styrker intensiverte angrepene mot palestinske mål. Stridsvogner og tropper har invadert Nord-Gaza.

- Følg deres religiøse og moralske plikt og stå opp mot disse angrepene og den feige sionistiske invasjonen, sier Seyam, ifølge AP.

Seyam er medlem av Hamas, mens regjeringsstyrkene er kontrollert av Fatah-partiet. Dermed er det uklart om styrkene vil føleg Seyams ordre. Militanter fra Fatah har angrepet israelske styrker, men det har ikke uniformert politi med Fatah-tilknytning.

Flyangrep og helikopterild
13 palestinere og én israelsk soldat er drept under dagens angrep i Gaza som er den største siden Israel trakk seg ut av området for under et år siden.

I hele dag har israelske fly bombet flere mål, mens helikoptere har støttet bakkesoldater i sammenstøt med palestinske militanter.

Den israelske hæren bestemte seg for å trappe opp angrepene i dag etter at Hamas-militanter to raketter mot den israelske byen Ashkelon. Ingen ble skadet i rakettangrepet, men dette er første gang palestinske raketter har truffet et område med stor befolkning.

- Eneste måte
En anonym kilde hos de israelske myndighetene sier til AP at landet vil sende tropper inn i de tett befolkede byene Beit Lahiya og Beit Hanoun for å stoppe rakettangrepene.

- Vi gjør vårt beste for å unngå sivile tap. Det er ingen annen måte å kjempe mot terrorister som opererer blant sin egen sivilbefolkning, sier brigadergeneral Ido Nehushtan, ifølge AP.

Israelske ledere sier at målet med invasjonen av Gaza er å stoppe rakettangrepene og finne den kidnappede soldaten Gilad Shalit.

Internasjonale hjelpeorganisasjoner advarer om at Israels aksjonen kan føre til en humanitær katastrofe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere