RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kjempeblunder av Bush

Foto: Scanpix/EPA/CJ GUNTHER
Sist oppdatert:
Når 380 tonn sprengstoff blir stjålet fra et irakisk lager, nøler ikke John Kerry å legge skylden på president Bush.

Eksplosivene er veldig godt egnet til å lage bilbomber - bomber som kan koste livene til enda flere amerikanske soldater i Irak.

Presidenten har ifølge Kerry begått «en av sine største blundere» gjennom sin regjeringstid ved ikke å sikre de store mengdene høyeksplosiver som skal ha blitt stjålet fra et av de mest hemmelige militæranleggene under Saddam Hussein.

- Bush fortjener ikke å være øverstkommanderende for de amerikanske styrkene, sa Kerry under et valgkampmøte i Dover i delstaten New Hampshire, bare åtte dager før den avgjørende valgdagen 2. november.

- George W. Bush snakker som en hardhaus og skryter av at han gjør Amerika tryggere, men han har nok en gang feilet, lød dommen fra presidentkandidaten.

Det var The New York Times som mandag avslørte at sprengstoffet hadde blitt stjålet en gang etter invasjonen av Irak i mars 2003.

Sprengstoffet er av typen HMX og RDX, og ble brukt for å ødelegge raketter og ulovlige anlegg som ble oppdaget av FN-inspektørene mens Saddam Hussein satt ved makten. Mindre enn en halvkilo av samme type sprengstoff var nok til å sprenge en jumbojet over Lockerbie i Skottland i 1998.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere