*Nettavisen* Nyheter.

- Kjenner ikke B-gjengen

Pelé nekter for å ha noe med B-gjengen å gjøre.

14.05.07 10:43

Det sier en talsmann for fotballegenden, ifølge avisen Diario de Natal.

Til sammen fem nordmenn sitter fengslet i Natal, mistenkt for hvitvasking av penger som har blitt investert i ferieanlegg og leiligheter i delstaten Rio Grande do Norte i Brasil. Ett av anleggene som politiet har i sitt søkelys, bygges på en strandtomt som Pelé eier.

Det føderale politiet i Natal uttalte allerede forrige uke at Pelé vil bli innkalt for å gi sin forklaring om det såkalte King’s Flat-prosjektet. Ifølge politiet var Pelé boligprosjektets ansikt utad. Han skal ha gjort forretninger med en brasilianer som hadde en av de fengslede nordmennene som nær samarbeidspartner.

- Pelé forholder seg rolig til det hele, særlig fordi dette er en lokal sak, sier talsmannen.

- Helt lovlig
- Empresas Pelé har ikke hatt noe med eiendomsmegler Brazil Dream Homes og forretningsmannen Milton Torres å gjøre, i prosjektet King’s Flat.

Milton Torres skal kun ha introdusert Pelé for representanter for byggefirmaet Imperial, som var de faktiske partnerne i prosjektet.

- Alt er fullstendig lovlig. Vi har samarbeidet med Imperial, et firma som har spesialisert seg i å bygge små ferieleiligheter. Eiendomsmegler Milton Torres introduserte representanter for firmaet for Pelé. Dersom firmaet har noen av de fengslede investorene som klienter, har ikke vi noe med det å gjøre, sier talsmannen på telefon til Diario de Natal. Mannen skal spesifikt ha bedt om å ikke bli navngitt i reportasjen.

Fortsetter
Talsmannen sier også at byggeprosjektet King’s Flat ikke vil bli stoppet.

- Byggearbeidet fortsetter, og vi regner med at det skal stå ferdig i løpet av ett år.

Pelé var selv i Natal for å kaste glans over prosjektet da det ble presentert i november i fjor.

Det føderale politiet i Natal bekrefter at det er Pelé som eier tomta der King’s Flat-komplekset bygges. Avisen Diario de Natal skriver også at et annet leilighetskompleks, som har fått navnet King’s Flat II, skal bygges på ei tomt som medlemmer av B-gjengen eier. Politiet kan ikke si om byggefirmaet Imperial også er involvert i dette prosjektet.

SE BILDER FRA PROSJEKTET UNDER:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.