RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kjente igjen mistenkte på bilde i avisa

Foto: Foto: Stig-Åke Jönsson/Scanpix
Sist oppdatert:
Bildene av den mistenkte 38-åringen var ute før Malmö-politiet rakk å holde fotokonfrontasjon.

Publiseringen av bilder av den mistenkte «lasermannen» i Malmö kan skape problemer for politiets bevisførsel.

Det skriver Sydsvenskan.se.

Bilder på nett og aviser
38-åringens forsvarer kritiserer politiet og sier det ikke har noen hensikt å holde fotokonfrontasjon når bildet av mannen allerede er kjent via nettet og aviser. En av ofrene for skytingen i Malmö, skredderen Naser Yazdanpanah, sier at han er sikker på at den mistenkte er mannen han sto ansikt til ansikt med 23. november. Da grep han fatt i mannen og fikk en springskalle.

- Samme øyne, nese og skjegg
Naser Yazdanpanah sier han ble oppsøkt av en avis som viste ham et bilde av den mistenkte. Først syntes han ikke det lignet på mannen han for tre uker siden ble angrepet av mens han var på jobb. Men etter å ha sett flere bilder i en kveldsavis, er han overbevist om at politiet har rett mann.

- Han hadde samme øyne, nese og skjegg, sier skredderen ifølge Sydsvenskan.

Skåne-politiet vil ikke si hvorfor det ikke ble gjort en fotokonfrontasjon med en gang, men sier at den må skje etter visse regler.

Nekter skyld
38-åringens forsvarer, Christina Brink, sier hennes klient nekter for å ha begått noe lovbrudd. Tirsdag ble han fremstilt for fengsling i Malmös tingrett. Sjefanklager Solveig Wollstad begjærte ham fengslet mistenkt for drapet på en 20 år gammel kvinne i en bil i Ögårdsparken 10. oktober 2009. Han ble også begjært fengslet for fem drapsforsøk. Et av drapsforsøkene er skuddene mot en 22 år gammel mann som var med kvinnen i bilen. Tingretten kom til at de var skjellig grunn til mistanke og sa ja til fengsling, i første omgang for to uker. 38-åringen skal gjennomgå en psykiatrisk undersøkelse.

Expressen skriver at politiet mener å kunne knytte minst ett av 38-åringens to pistoler til en eller flere av skuddene han er mistenkt for gjennom tekniske bevis.

Ser også på eldre drap
Politiet opplyser at de også undersøker forhold fra før 10. oktober i fjor.

- Vi kommer til å se på eldre drap, bekrefter sjefetterforsker Börje Sjöholm overfor Svenska Dagbladet.

Ifølge Expressen skal det blant annet dreie seg om to drap som ble begått i Lindången sommeren 2003. De to drepte hadde begge utenlandsk bakgrunn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere