RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kjøper du huset skal du få alt vi eier

Sist oppdatert:
Dette må være tidenes beste boligtilbud.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det amerikanske ekteparet Bob og Ricki Husick har kommet opp med et helt unikt tilbud til de som måtte være interessert i å kjøpe huset deres.

NA24 - din næringslivsavis

Ettersom boligmarkedet har blitt atskillig tøffere melder paret at kjøperne vil få tilbake pengene etter deres død, ifølge Pittsburgh Post-Gazette.

Tilbudet kan nok fort få en del respons, men mange vil nok spørre seg hvordan de kan sikre seg at ekteparet ikke tuller bort pengene.

- Arver alt
Om ikke det skulle være nok at man får tilbake pengene har ekteparet uten arvinger enda mer på lager.

Dersom kjøperen sier seg villig til å ta seg av ekteparet på deres eldre dager vil de også arve deres pensjonistbolig verdt 500.000 dollar.

- Hvorfor ikke gå for hele pakka? Så dersom vi er verdt 2,5 millioner dollar får du alt, sier den 55 år gamle tidligere megleren, som opplyser at han ønsker å jobbe videre når han flytter.

Husick opplyser at han ikke ønsker å lure noen, og at om kjøperen selv ønsker det kan han selv sette opp testamentet for å forsikre seg om at hele sulamitten blir arvet.

Melder det seg derimot en kjøper som ønsker å sikre seg huset på en mer normal måte er ekteparet villige til å la det gå for 399.900 dollar uten forpliktelser.

Ekteparets stunt er kun ett i en økende mengde fra desperate amerikanske boligselgere. Alt fra å sende kjøpere på ferier til å gi bort nye flatskjerm-tver benyttes som smøremidler for å få solgt boligene.

Selv om de spenstige tilbudene fort kan frembringe en kjøper er det en god indikasjon på problemene som har oppstått i det amerikanske boligmarkedet.

Boligsalget raser
Etter flere år med sterk oppgang, og store økonomiske gevinster for veldig mange, har det brått snudd. Til eksempel har ekteparets aktuelle hus vært på markedet i 11 måneder uten at det har blitt solgt.

På landsbasis falt salget av eksisterende boliger med åtte prosent i september, som er den største nedgangen siden statistikken startet i 1999.

Boligprisene i de 20 største byene i USA falt i snitt med 4,4 prosent på ett år frem til og med august. Det viser prisindeksen Case-Shiller fra Standard & Poor's.

Prisene i 10 byer falt med 5 prosent siden august 2006 og er den største nedgangen siden 1991. Hele 15 av 20 byer opplevde fall i boligprisene. Verst ut var Tampa der boligprisene falt med 10,1 prosent, mens bilbyen Detroit fulgte tett med et fall på 9,3 prosent.

Åtte av 20 byer opplevde det største årlige fallet siden indeksen startet opp.

- Fallet i boligprisene viser ingen virkelige tegn til avdempning eller bråvendning, sier grunnlegger og sjeføkonom Robert J. Shillar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere