- Kom på besøk til Florida!

I FLORIDA: Barack Obama og hans kone Michelle besøker Florida og oppfordrer turistene til å vende tilbake til kystlinjen langs Mexicogulfen.

I FLORIDA: Barack Obama og hans kone Michelle besøker Florida og oppfordrer turistene til å vende tilbake til kystlinjen langs Mexicogulfen. Foto: Andrew Wardlow (Ap)

Obama oppfordrer turistene til å gjenopplive økonomien i den katastroferammede delstaten.

16.08.10 06:31

- Kom ned og besøk Florida, oppfordrer Barack Obama.

Den amerikanske presidenten ønsker nå å få kystlinjen, som ble hardt rammet av oljesølet i Mexicogulfen, på fote igjen.

- Som en følge av opprydningsinnsatsen er strendene rene, åpne og trygge igjen, sier han ifølge BBC News.

Viktig strandferie
Presidenten er nå selv på besøk i på Mexicogulfens kyst i Florida sammen med Michelle og deres yngste datter Sasha, og de skal være der hele helgen. De ankom Florida lørdag, og dette er Obamas femte besøk til kystområdet siden begynnelsen av oljekatastrofen i april.

Med sin strandferie, håper nå Obama å endre folks oppfatninger og redusere ringvirkningene av katastrofen. Presidenten vil minne USA om at den katastroferammede kysten nå er åpen for virksomhet igjen.

Håper turistene tar ansvar
Han ønsker at turistene nå skal bidra til å gjenopplive økonomien i den sørlige delstaten, Florida. Oljesølet i Mexicogulfen har nemlig gått hardt utover økonomien, og selv om oljen er stanset og ikke lenger kommer innover Florida-kysten, er det forsatt mye som gjenstår før alt er som normalt igjen.

- Turisme er nemlig en av hovedinntektene i Florida, og dette året har mye av kystlinjen vært tom for folk, sier BBC-reporter Andy Gallacher.

- Vår jobb er ikke ferdig
Obama og hans førstedame deltok i et møte med Floridas guvernør Charlie Crist, Mexicogulfens utvinningssjef, Ray Mabus, lokale ordførere og bedriftsledere i Panama City-området.

- Vår jobb er ikke ferdig, og vi går ingen steder før den er gjort. Det er en melding jeg har ønsket å komme hit for å levere direkte til menneskene langs Mexicogulf-kysten. Fordi det er menneskene i denne regionen som har fått føle byrden av denne katastrofen, sa Obama etter møtet ifølge CNN.

Ifølge en analyse utført av Oxford Economics for USA Travel Association kan virkningene av oljekatastrofen berøre regionens inntekter fra turisme i opp til tre år.

20. april eksploderte oljeriggen Deepwater Horizon i Mexicogulfen og resulterte i et voldsomt oljeutslipp. Elleve arbeidere omkom i eksplosjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.