RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kommer til å bli et helvete

Sist oppdatert:
Amerikanske gangstere bruker militæret til å lære seg våpenføring. Når de er ferdig bruker de det de har lært det på gata.

Gangstere i uniform har infiltrert alle ledd i det amerikanske forsvaret. Det er ingen som vet hvor mange gjengmedlemmer som befinner seg i det amerikanske forsvaret, men at de finnes er det ingen tvil om ifølge en ny rapport fra FBI. Gjengmedlemmer med rulleblad som verver seg til forsvaret er ifølge rapporten et økende problem i USA.

Kort karriere
Miguel Robinson vervet seg til flyvåpenet for å komme bort fra gjengkriminaliteten i en av USAs største, eldste og mest beryktede gjenger, The Crips. Hans militære karriere ble kort, blant annet ble Robinson siktet for narkotikasmugling mens han var i Forsvaret. Han forteller sin historie i reportasjen.

- De gav meg våpen og lærte meg hvordan jeg skulle sikte, hvordan jeg skulle skyte ned ting, forteller Robinson som er bekymret.

- Når disse gjengmedlemmene kommer tilbake fra Irak blir det garantert et helvete ute på gata. De kommer tilbake, topptrente og på et helt annet nivå enn før de dro inn, forteller Robinson i CNN-reportasjen.

Han levner ikke mange av ungdommene håp om å forandre seg til det bedre mens de tjenestegjør i Forsvaret.

- Noen kan selvfølgelig forandre seg til å bli bedre mennesker i militæret, men de aller fleste vil ikke. Når de legger fra seg uniformen og kommer hjem igjen blir de fort den samme personen som de var før de dro inn, sier Robinson.

Ikke et problem
Forsvaret på sin side har følgende å si om saken:

- Vi kan ikke nekte for at det finnes gjengaktivitet og gjengforbindelser i militæret, men vi ser ikke på dette som et økende problem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere