RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Krevende å lede landet

Sist oppdatert:
- Dette har vært krevende, sier statsminister Kjell Magne Bondevik om å være statsminister når flere hundre nordmenn er savnet etter flomkatastrofen.

- Det er sannsynligvis en av de største, eller kanskje den største, sivile katastrofen vi har stått overfor, sa Kjell Magne Bondevik under pressekonferansen i regjeringskvartalet torsdag.

Bondevik mente at han som statsminister både må sørge for at hjelpearbeidet fra myndighetenes side er best mulig, og være et talerør for følelsene mange bærer på.

- Det er min oppgave å gi uttrykk for det folket nå kjenner på, og spesielt det de som er rammet føler av fortvilelse, sorg og savn og sjokk, sa han.

Han trøstet seg med at han har samlet erfaring fra kriser som Åsta-ulykken i januar 2000, terrorangrepene 11. september 2001 og krigene i Kosovo, Afghanistan og Irak.

- Det er et veldig ansvar å lede en nasjon i slik situasjon. Det falt som mitt lodd å være regjeringssjef ved flere ulykker og katastrofer, sa Bondevik.

- Dette har vært krevende. Og jeg er veldig glad for at jeg har både erfaring og gode medarbeidere rundt meg som gjør at vi kan bære dette ansvaret sammen, sa han.

Alt om flomkatastrofen

Her kan du søke etter savnede

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere