RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Krigen verdt 1700 døde

Sist oppdatert:
President George W. Bush mener at tap av 1.700 amerikanske soldater ikke er en for høy pris å betale i kampen for sikkerhet.

Presidenten gikk klokken 02 norsk tid på talerstolen i Fort Bragg i North Carolina for å forsvare USAs engasjement i Irak.

Presidenten ba folket være tålmodige og holde ut også i den vanskelige tiden som vil komme. Han ønsker ikke å gi en dato for når soldatene skal trekkes ut av landet, men ønsker heller ikke å sende flere soldater til Irak.

- Å sende flere amerikanere vil undergrave vår strategi om å oppmuntre irakerne til å ta ledelsen i denne kampen, sa Bush.

- Å sende flere soldater vil gi et signal om at vi har tenkt å bli for alltid.

Bush sa også at irakere skal være sikre på at «USA ikke vil dra før jobben er gjort», og at veien til seier ikke trengte en kursendring men at de måtte ta tiden til hjelp.

- Som mange amerikanere ser jeg bildene av vold og blodbad. Hvert bilde er grusomt og lidelsene er virkelige, sa Bush.

Bush sa at tapet av til nå 1.700 amerikanske soldater, er verdt det.

- Det er verdt det og det er avgjørende for fremtidig sikkerhet for vårt land.

Bush sa at det militære vil nå innføre nye tiltak for å bekjempe motstanden i Irak og gjennomføre operasjoner sammen med irakiske enheter, utplassere amerikanske soldater sammen med irakiske tropper og trene irakiske tropper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere