RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Krisen fortsetter

(TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Palestinernes statsminister Ahmed Qurie er fortsatt rasende på president Yassir Arafat. Han fortsetter i jobben som statsminister, men bare for en begrenset periode.

Det kom frem under et krisemøte med regjeringen tirsdag, sier forhandlingsminister Saeb Erekat. Men presidenten og statsministeren står fremdeles steilt mot hverandre.

- President Arafat insisterer på å forkaste avskjedssøknaden. Abu Ala (Qurie) insisterer på å gå. Krisen fortsetter, sier Erekat til nyhetsbyrået Reuters.

Qurie leverte sin avskjedssøknad lørdag etter dager med opptøyer på Gazastripen. Arafat ville ikke godta oppsigelsen.

Qurie krever at Arafat gir regjeringen mer makt. Under møtet var han tydelig sint for at Arafat har gitt regjeringen lite makt til å ta avgjørelser og sette dem ut i livet. Han ser seg selv bare som en statsvaktmester, sier ministre ifølge AP.

- Qurie sa til Arafat at regjeringen hans må ha reell makt, spesielt over sikkerhetstjenestene, slik at de kan være effektive, sier Qadora Fares, som er minister uten et eget felt.

Tidligere har Qurie sagt han ville slutte på grunn av økende kaos i Gaza og uroligheter innen de palestinske sikkerhetstjenestene.

Verken Qurie eller Arafat ville snakke med pressen etter møtet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere