*Nettavisen* Nyheter.

- Kritikken av regimet i Iran virker

Foto: ATTA KENARE (AFP)

Iranske diplomater i utlandet mister tilliten til regimet. 27 utsendinger i Asia og Europa har sagt opp jobben, ifølge Mohammed Reza Heydari som sa opp stillingen sin ved den iranske ambassaden i Oslo ved årsskiftet.

17.02.10 07:17

Oslo (NTB): Heydari var konsul ved ambassaden i Oslo fram til nyttår, men sa opp stillingen i protest mot utviklingen i Iran. Han er ikke alene om det.

-27 av mine kolleger i Asia og Europa har sagt opp stillingene, men det er blitt forhindret at de er gått ut med dette, sier Heydari til Aftenposten.

Selv gikk han åpent ut med sin kritikk etter at han brøt med ambassaden, og det utløste reaksjoner fra iransk side.

- Før jeg gikk ut offentlig truet de meg. En delegasjon ble sendt hit fra Teheran for å snakke med meg. De ville jeg skulle gå ut og si at alt jeg hadde sagt var løgn. Opprinnelig ville jeg si opp og reise hjem i stillhet, men kolleger i Teheran sa at jeg heller skulle bli i Norge og snakke ut. Men det var vanskelig. Min familie, og særlig min kones brødre, er utsatt. De er under enormt press, forteller eksdiplomaten.

Han mener et effektivt tiltak mot Iran er om EU og andre land nekter makthavernes barn å komme til Vesten for å studere. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.