*Nettavisen* Nyheter.

- Kun én døde - ikke 40

Libanons statsminister hevdet først at minst 40 mistet livet i et israelsk angrep. Nå kommer kontrabeskjeden.

07.08.06 18:55

- Mer enn 40 mennesker ble mandag drept i et israelsk angrep mot grensbyen Houla, sa statsminister Fuad Siniora mandag.

Mandag ettermiddag kom kontrabeskjeden. Kun én libaneser skal ha omkommet, ikke 40.

Statsminister Fuad Saniora sier på en pressekonferanse at han hadde basert seg på uspesifisert informasjon han hadde mottatt. Han ga ingen annen forklaring om feilmeldingen.

Det har pågått kamper mellom Hizbollah-geriljaen og israelerne i Houla de siste dagene.

- Massakre
- For en time siden var det en grusom massakre i landsbyen Houla. Mer enn 40 mennesker ble ofre for et overlagt bombeangrep, sa Siniora.

Lokale TV-kanaler meldte at omkring 40 mennesker ble begravd under ruinene av hus som kollapset etter å ha vært mål for de israelske luftangrepene. Redningsmannskap skulle reddet ut 65 overlevende, hvorav 35 barn, fra ruinene.

Sikkerhetsmyndighetene i Libanon kunne ikke bekrefte tapstallene overfor AP, men øyenvitner sa luftangrepet la fem flere etasjer høye bygninger i grus.

Hizbollah-raketter
Den israelske hæren sier til AP at påstandene om Houla nå blir gransket, og gjentar at innbyggere i landsbyer sør i Libanon har blitt bedt om å reise vekk.

FN-styrker nær Houla sier mandag ettermiddag Hizbollah har avfyrt raketter mot Israel fra området, melder AP.

Samtidig sier den israelske forsvarsministeren at offensiven i Libanon vil bli utvidet dersom det ikke kommer til en snarlig diplomatisk løsning, melder Reuters.

Gråt
Statsminister Siniora måtte avbryte seg selv flere ganger for å holde igjen gråten og tørke tårer. Utenriksministerne brøt flere ganger ut i applaus.

- Hvis disse grusomme handlingene ikke er statlig terrorisme, hva er da statlig terrorisme?, sa statsminister Siniora.

Han sa de israelske angrepene har satt Libanon flere tiår tilbake.

- Vi er midt i sjokket.

FN-utsendinger
Ifølge en kilde TV 2 Nettavisen har snakket med som var til stede ved møtet vil det bli avholdt et nytt arabisk toppmøte i Mekka, Saudi-Arabia, i løpet av to dager.

Statsminister Sinioras talsmann Aref al-Abed bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at en delegasjon fra den arabiske liga nå er på vei til FN i New York. De skal vise støtte til Libanon og be om endringer i det fransk-amerikanske utkastet til FN-resolusjon om konflikten. Gruppen vil blant annet krev israelsk tilbaketrekking, og utplassering av FN-styrken UNIFIL i Chabba-området.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.