RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kunne blåst Harry til himmels

Sist oppdatert:
Prins Harry er for tiden innrullert ved eliteakademiet Sandhurst. En britisk avis har nå avslørt at sikkerheten rundt prinsen ikke er tilfredsstillende.

(SIDE2): Journalisten fra The Sun kom seg inn på området til militærakademiet ved å utgi seg for å være student, melder BBC.

Straks han var inne konstruerte han en falsk bombe i bilen sin, og filmet en kornete video av prinsen. Journalisten oppholdt seg på det militære området i hele sju timer.

Burde ha blitt stoppet
Forsvarsminister John Reid har beordret en øyeblikkelig gjennomgang av den alvorlige sikkerhetsglippen.

- Det finnes ingen unnskyldning for dette. Vi burde kunne forvente en rimelig bra sikkerhet rundt våre militære styrker, og en svært god sikkerhet når det er snakk om kongefamilien. På bakgrunn av dette burde ikke dette være mulig, sier Reid til BBC.

The Suns redaktør, Graham Dudman, hevder at de gjennomførte stuntet etter at de fikk et tips fra en «bekymret kilde» inne på militærbasen. De ville derfor vise offentligheten militærbasens sikkerhetsmessige mangler. Han sier videre at deres journalist oppførte seg svært mistenkelig med vilje, og burde derfor ha blitt stoppet.

Drapstruet
Prins Harry har tidligere mottatt drapstrusler i forbindelse med sin fødselsdag i mai. Det ble spekulert i flere årsaker til truslene mot prinsen. Et av sporene er at Harry dukket opp på en kostymefest i naziuniform.

En annen teori er at muslimske fanatikere har bestemt seg for å gjøre prinsen til et terrormål ettersom han har valgt å tjenestegjøre i militæret. Sikkerhetsglippen er derfor en svært alvorlig hendelse.

Liten tro på prinsen
For ikke lenge siden klarte en journalist fra den engelske avisen The Mirror å komme seg gjennom jernringen av sikkerhetsfolk som omgir den britiske kongefamilien ved å utgi seg for å være tjener.

Prinsen er en av 270 rekrutter som har fått plass på akademiet. Sandhurst er kjent for å være en hard utfordring, og bookmakere har allerede åpnet for spill på at Hatty ikke klarer å gjennomføre 44 uker i det militære

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere