*Nettavisen* Nyheter.

- Kunne drept dronningen og Bush

Foto: Scanpix

Ryan Perry jobbet i to måneder som betrodd tjener på Buckingham Palace uten at noen fattet mistanke. – Jeg kunne lett ha drept dronningen eller Bush, sier journalisten.

Daily Mirror bretter den fantastiske historien ut over 15 sider, og kaller det tidenes sikkerhetsskandale.

Som for å understreke skandalen poserer Perry på bilder i gjesterommet Bush og hans hustru Laura benytter under sitt opphold i London, og på prins Andrews soverom.

– Hadde jeg vært en terrorist, fast bestemt på å drepe dronningen eller president George W. Bush, kunne jeg med letthet ha gjort dette, skriver Perry i dagens utgave av Daily Mirror.

Kunne ha forgiftet
Han poserer også på et bilde ved dronning Elizabeths frokostbord, og forteller hvor lett det ville ha vært for ham å forgifte dronningens mat.

- I dag skulle jeg faktisk ha servert frokost til sentrale medlemmer av president George W. Bushs regjering, blant dem hans nasjonale sikkerhetsrådgiver Condoleezza Rice og utenriksminister Colin Powell, forteller han.

Perry valgte selv å avsløre bløffen, og forlot Buckingham Palace etter at Bush og hans følge hadde sjekket inn tirsdag kveld.

Sjokkerende
At han heller ikke ble avslørt i forbindelse med de grundige sikkerhetstiltakene i forbindelse med den amerikanske presidentens besøk på palasset, betegner Perry som sjokkerende.

- Sjokkerende udugelighet midt i hjertet av de største sikkerhetsoperasjonen som noensinne har funnet sted i Storbritannia, skriver Perry som sikret seg tjenerjobben ved hjelp av falske papirer.

(NTB-AFP)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.