RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kunne ikke forhindret angrepet

Sist oppdatert:
USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Condoleezza Rice sa torsdag at etterretningens informasjon i forkant av terroraksjonene 11. september ikke var tilstrekkelig til å forhindre angrepet.

Hun bekreftet at det fantes informasjon om at "noe stort" var i ferd med å bli satt i verk, men sa at ingen visste når og hvor angrepet ville ramme.

- Informasjonen som var spesifikk nok til at vi kunne handle på bakgrunn av den, refererte til terroroperasjoner andre steder i verden. Men i de fleste tilfeller var opplysningene frustrerende vage, sa Rice da hun forklarte seg for kommisjonen som gransker 11. september-angrepet.

Hun innrømmet at det ikke var blitt gjort nok for å bekjempe terror i forkant av angrepene, men mente dette hadde vært en svakhet ved alle amerikanske regjeringer de siste 20 årene.

Den tidligere regjeringsrådgiveren Richard Clarke har hevdet at medlemmer av Bush-regjeringen var opphengt i en teori om at Irak sto bak terrorangrepene, og at forsvarsminister Donald Rumsfeld ønsket å bombe Irak rett etter 11. september 2001.

Rice bekreftet at det hadde vært en diskusjon om hvorvidt man skulle "gjøre noe" med Irak. Spørsmålet ble tatt opp av Rumsfelds viseforsvarsminister Paul Wolfowitz.

Men hun forsikret at ingen av presidentens rådgivere gikk så langt som å anbefale ham å sette i gang aksjoner mot Irak. Alt dreide seg om Afghanistan i denne perioden, sa Rice.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere