*Nettavisen* Nyheter.

- Kvinnelige gisler solgt til terrorleder

Irakiske kidnappere kan ha solgt to bortførte italienske kvinner til opprørere med tilknytning til Abu Musab al-Zarqawi, sier Iraks viseutenriksminister.

19.09.04 11:33

- Den informasjonen vi sitter med tyder på at de ble kidnappet av en kriminell organisasjon som kan ha solgt dem til medlemmer av al-Zarqawis gruppe, sier Hamid al-Bayati.

Viseutenriksministeren sa under et besøk i Roma i helga at han har fått opplysninger om at de to kvinnene, Simona Pari og Simona Torretta, er blitt flyttet fra Bagdad til Falluja.

Italienerne ble kidnappet sjuende september.

Det har vært en rekke kidnappinger i Irak de siste månedene, og lørdag kom det meldinger om at en militant irakisk gruppe har bortført ti ansatte i et amerikansk-tyrkisk selskap. Gruppen truer med å drepe dem om ikke selskapet trekker seg ut av Irak.

Klikk på bildet for å forstørre.

TV-kanalen Al Jazeera viste lørdag bilder av ti menn som satt på bakken og viste sine identitetspapirer. De ble voktet av maskerte, bevæpnede menn.

Gislene er tilsynelatende fra Midtøsten.

Samtidig lørdag truet gruppa som har bortført to amerikanere og en brite, med å drepe de tre om ikke alle kvinnelige fanger i to fengsler løslates, ifølge TV-kanalen Al-Jazeera.

Tawhid- og Jihad-gruppa som mistenkes for å tilhøre den angivelige al Qaida-lederen Abu Musab al-Zarqawi, krever at alle kvinnelige fanger i fengslene Abu Ghraib og Umm Qasr skal løslates innen 48 timer.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.