RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lager bomber i Iran

Sist oppdatert:
Opprørsstyrkene i Irak skal ha begynt å bruke iranskproduserte angrepsbomber.

Det hevder representanter for den amerikanske hæren og etterretningstjenesten.

Amerikanske militære kilder frykter at dødelige angrep mot amerikanske soldater vil bli mer og mer vanlig når opprørsstyrker i Irak lærer å lage de aktuelle bombene selv - i Irak, melder New York Times.

Mye mer avanserte
Til forskjell fra de mindre avanserte bombene som inntil nylig har vært mest brukt i angrep mot amerikanske styrker i Irak, skal de nye våpnene være sspesiallagd for å ødelegge militære kjøretøy.

Ladningen i bombene er laget slik at de trenger gjennom armert betong. Ifølge kildene NY Times har vært i kontakt med, er designen primitiv, men svært effektiv dersom den treffer i rett vinkel.

Bombene skal være tatt i bruk fra og med for om lag to måneder siden, aller først i Basra-området.

Det skal også ha vært gjort store beslag av denne typen angrepsvåpen, blant annet skal en beholdning ha blitt beslaglagt nordøst i Irak forrige uke. Denne beholdningen var på vei fra Iran, skriver den amerikanske avisen.

-Svært dødelige
- Dette er blant de mest sofistikerte og dødelige våpnene vi har sett, sier en høytstående militærtjenestemann til NY Times. Tjenestemannen uttaler seg mot at han får forbli anonym.

Den amerikanske okkupasjonsmakten har vært utsatt for harde angrep de siste ukene. Sist onsdag ble det kjent at 14 amerikanske soldater, samt en tolk ansatt av den amerikanske hæren, ble drept iet av de verste angrepene med tanke på tap av amerikanske soldatliv siden invasjonen i 2003.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere