RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: HanDOUT (SCANPIX)

- Legene reiser hjem i dag

Sist oppdatert:
De to norske legene Erik Fosse og Mads Gilbert skal etter planen reise hjem i ettermiddag.

Legene skal eskorteres til Egypt torsdag ettermiddag under den midlertidige våpenstansen mellom 13.00 og 16.00 norsk tid.

- Planen er at de skal reise ut i dag torsdag, noe som ble fastsatt da de reiste inn for litt over en uke siden. Hvis alt går etter planen vil de være ute ved 16-17-tiden i dag, sier Norwac-koordinator Jon Eivind Jensen til Nettavisen.

Jensen forteller at hjelpeorganisasjonen Norwac har et legeteam i Egypt som skal erstatte Gilbert og Fosse. Men han ønsker ikke å utdype om det er noen nordmenn blant legene.

Gilbert og Fosses primærfunksjon har vært å redde livene til skadde palestinere ved Shifa-sykehuset i Gaza by. Men legene har også fungert som Vestens øyne og ører ettersom Israel har mørklagt Gazastripen ved å nekte journalister adgang til krigsområdet.

Oppholdet i Gaza by har vært en kjempebelastning for begge legene.

- Man blir tom og deprimert. Det virker meningsløst at det blir brukt store ressurser på å rive dem i stykker og at vi skal bruke store ressurser og timevis på å lappe dem sammen igjen. Jeg skjønner ikke hva Israel tror de vil oppnå, sa Fosse til Nettavisen på telefon fra Gaza onsdag formiddag.

Les Nettavisens intervjuer med Mads Gilbert og Erik Fosse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere