*Nettavisen* Nyheter.

- Leger solgte «dødfødte» babyer

Foto: Sebastien JARRY (/MAXPPP)

Tre leger og en sykepleier er arrestert for å ha solgt babyer som mødrene trodde var døde.

07.11.09 15:08

Legene skal ha sagt til mødrene at spedbarna var dødfødte og deretter solgt barna videre. Hendelsen skal ha skjedd på en privat klinikk i Mexico by.

- Politiet avslørte saken etter at en av mødrene fikk vite at barnet hennes fortsatt var i live og hadde blitt solgt til en annen kvinne for 15.000 pesos (6500 kroner), sier Mexico bys viseriksadvokat, Luis Genaro, melder nyhetsbyrået AP.

Hørte ungen skrike
Moren fødte en jente ved keisersnitt i oktober 2008 på Central West Hospital, som ligger i et arbeiderstrøk i Mexico by.

Ifølge Genaro har moren selv fortalt at hun hørte ungen skrike, men da hun spurte om å få se babyen, fikk hun beskjed om å vente til bedøvelsen gikk over.

Deretter fortalte legene at babyen hadde blitt flyttet til et annet sykehus. Og en dag senere fikk hun høre at babyen hadde dødd og var allerede blitt kremert.

Moren fikk senere vite sannheten i en e-post som skal ha blitt sendt av sønnen til sykehusdirektøren, opplyste Genaro på en pressekonferanse.

Solgt flere nyfødte barn
Kvinnen som er anklaget for å ha kjøpt babyen, er nå arrestert. I tillegg er tre leger, en sykepleier og en resepsjonist ved sykehuset nå i politiets varetekt.

Genaro sier politiet mistenker gruppen for å ha solgt flere nyfødte barn, men har fortsatt ikke noe anslag på hvor mange det dreier seg om. De risikerer å bli tiltalt for menneskehandel, organisert kriminalitet og dokumentforfalskning.

Et ektepar er også pågrepet for angivelig å ha betalt sykehuset for en falsk fødselsattest for et barn paret hadde fått.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.