*Nettavisen* Nyheter.

- Legger bursdagsfelle for bin Laden

Foto: (Faksimile: al-Sharq Al-Awsat)

Amerikansk etteretning håper å lure Osama bin Laden i en felle på bursdagen. Men det er en ting de ikke har tenkt på...

09.03.07 16:58

Osama bin Laden blir 50 år lørdag. Det blir brukt i et spill om å lure verdens mest ettersøkte mann fram fra sitt skjulestedet. Det mener den saudiarabiske al-Qaida-eksperten, Faris Bin Hizam.

- Fokuset på 50-årsdagen hans er også et nytt spill fra vestlig etterretning og medier som ønsker å lokke fram Osama bin Laden, slik at han kommer med en ny video. De vil vite om han er død eller levende, og videoen kan også gi viktig informasjon om hvor han befinner seg, sier Bin Hizam til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Al-Qaide ekspert Faris Ben Hizam Foto: (Faksimile)

- Det de ikke forstår er at verken bin Laden eller al-Qaidas nestleder Ayman Al-Zawahiri feirer bursdag. Fordi bursdag feires ikke i Islam, sier Bin Hizam.

25 millioner dollar
Dusøren på bin Ladens hode er nå på 25 millioner dollar.

George W. Bush har siden 2001 lovet å fange bin Laden død eller levende. Like etter terrorangrepene på New York og Washington D.C. i 2001, startet CIA-agenter en omfattende klappjakt på Osama bin Laden i Tora Bora-fjellet i desember 2001. Over 200 mennesker ble drept i disse aksjonene, men amerikanerne fant aldri bin Laden.

- Jeg tror bin Laden er i live. Han kan være i Afghanistan, Pakistan eller andre steder i verden. Jeg tror ikke det ville vært mulig å holde det hemmelig om han hadde blitt drept eller tatt til fange. Hvis han var død, ville al-Qaida-medlemmer eller sympatisører varsle medier ved å ringe eller publisere det på nettsteder de driver, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hulene i Tora Bora-fjellet i Afghanistan var gjemmested for Osama bin Laden.

- Det er en stor feil å tro at hvis Bin Laden blir drept eller fanget, så betyr det slutten på al-Qaida-nettverket. I dag er bin Laden bare et symbol for nettverket, sier Bin Hizam til Nettavisen.

Trappet opp letingen
CIA har i samarbeid med etterretning fra Pakistan og Afghanistan trappet opp letingen etter bin Laden i Qabael-området i Pakistan, på grensen til Afghanistan.

- En pakistaner og to afghanere har fått dødsstraff av Taliban for å ha spionert for CIA, sier Faris til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.