RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Leiemorder varslet om drapet

(Politiet)
En leiemorder skal ha varslet om drapet på én av Betty Neumars fem døde ektemenn.

Betty Neumar (76) ble pågrepet i forrige måned og er siktet for drapet på én av sine fem ektemenn. Hun sitter fengslet i Stanly county i Nord-Carolina og kausjonen er satt til 500.000 dollar.

Politiet frykter at hun kan ha drept alle sine fem tidligere ektemenn.

Den avdøde ektemannen Harold Gentry ble funnet død i parets leilighet i 1986, og forrige måned ble saken gjenopptatt. Politiet i delstaten Nord-Carolina tror at Neumar forsøkte å hyre inn flere leiemordere til å drepe ektemannen.

Varslet politiet
Etterforskningsleder Scott Williams sier at en av de potensielle leiemorderne kan ha varslet politiet i forkant av drapet på Gentry. Men ingen tok advarselen på alvor.

- Det er et annet aspekt vi må se nærmere på, sier Williams til nyhetsbyrået AP.

Ralph McSwain var sheriff i Stanley county da det angivelige drapet fant sted. Men sheriffen forteller at politimannen som ledet etterforskningen av dødsfallet er død, og at han selv husker lite fra saken.

- Dette var svært lenge siden. Det kan godt tenkes at det var noen som bidro med informasjon før det skjedde, men jeg vet rett og slett ikke, sier McSwain.

Gift fem ganger
Neumar har vært gift fem ganger siden 1950-tallet, men samtlige ektemenn har dødd. Et fellestrekk hos de avdøde ektemennene er at de alle hadde erfaring fra militæret. Bortsett fra dette sliter politiet med å sette sammen bitene.

Neumar var gift med Richard Sills før hun traff sin fjerde ektemann Gentry. Sills døde i 1965 i Florida og politiet konkluderte med at han hadde skutt seg selv. Neumar skal ha vært den eneste personen til stede i rommet da Sills døde. Likevel ble hun aldri knyttet opp mot dette dødsfallet.

Noen år senere traff hun sin fjerde ektemann Gentry, som hun giftet seg med på slutten av 1960-tallet. Gentry døde også som en følge av skuddskader.

Kan ha blitt forgiftet
Tre år senere giftet hun seg med John Neumar, som døde i oktober i fjor. Politiet konkluderte med at han døde av naturlige årsaker, men nå skal politiet undersøke om han kan ha blitt forgiftet.

Etterforskningsleder Williams jobber fortsatt med å finne ut mer om Neumars to første ektemenn, som begge var fra delstaten Ohio. De døde henholdsvis i 1952 og 1955.

I tillegg forsøker Williams å kartlegge livet til Neumar i tiden fra hennes andre ektemanns død og frem til hun giftet seg med Sills.

- Vi må ikke glemme at hun alltid gikk videre hver gang en ektemann døde, sier Williams.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere