*Nettavisen* Nyheter.

- Liberalismen tilhører det 20. århundre

Foto: Heiko Junge (SCANPIX)

Danmarks stasminister Anders Fogh Rasmussen har vokst fra liberalismen. - Moderne mennesker gidder ikke å finne seg i standardløsninger, sier han.

01.02.05 19:56

Fogh Rasmussen erklærer sin opprinnelige politiske ideologi for foreldet.

Lederen av Danmarks liberale parti, Venstre, sa på et valgmøte i Århustirsdag at de «firkantede ideologiene kanskje hører til i det 20. århundrets industrielle tankegang», melder nyhetsbyrået Ritzau ifølge Politiken.

- Moderne mennesker gidder ikke å finne seg i standardløsninger. Jeg vil heller ta utgangspunkt i det enkelte menneske i stedet for å putte alle mine løsninger inn i en liberalistisk tankegang, sa Fogh Rasmussen.

Han fremhevet Finland som eksempel på et land hvor statlig og privat sektor har samarbeidet om investeringer innen vitenskap og forskning.

For 15 år siden ville den danske statsministeren avvist et slikt samarbeid. I dag ser han annerledes på saken.

- Det betyr ikke at jeg er blitt sosialdemokrat. Men jeg har et fleksibelt syn på hvordan man skal løse tingene. Jeg ser pragmatisk på redskapene, og vil ikke la det avhenge av om de er liberalistiske eller sosialistiske, sa Fogh Rasmussen.

Det danske Folketingsvalget er 8. februar. En fersk måling viser at statsminister Anders Fogh Rasmussen ligger an til å beholde et trygt flertall også etter valget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.