*Nettavisen* Nyheter.

- Likene lå strødd

Foto: AP Photo

Minst 45 mennesker omkom da det oppstod en katastrofal brann på en markedsplass i India mandag.

10.04.06 18:44

Brannen feide gjennom en rekke telt på en markedsplass nord i India mandag. Minst 45 personer er omkommet. Ifølge lokale medier og politiet kan antall døde være dobbelt så høyt.

Indiske myndigheter sier mandag kveld at minst 160 mennesker er innlagt på sykehus som følge av brannen.

Dødstall vil stige
Brannen oppstod under et oppvisning av elektronikk i byen Meerut, rundt 40 mil utenfor byen Lucknow, melder nyhetsbyrået AP.

- Til nå er 45 funnet døde. Antallet vil trolig stige, sier Rakesh Tomas, en lokal politibetjent, til AP. Ifølge uidentifiserte kilder kan dødstallet komme opp i over 100.

Luftkjølingsanlegg tok fyr
Vitner som var vitne til brannen, forteller om skrikende og skadde mennesker. Tre store telt ble fullstendig ødelagt og redningsarbeidere dro ut døde.

- Døde mennesker lå strødd rundt om, de fleste så brent at de ikke lar seg gjenkjenne. Likene ble deretter kjørt vekk på lastebiler, jeeper og i ambulanser og tatt vekk fra publikum, sier et øyenvitne på mobiltelefon fra åstedet.

Det er så langt ikke klart hva som er årsaken til brannen. En lokal politiker, Laxmikant Bajpai, sier til en lokal TV-stasjon at den kan ha startet da plastikk-laken som hang over luftkjølingsanlegget tok fyr.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag