RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Likestilling gir høyere barn

Foto: CARE
Sist oppdatert:
Her er beviset.

Hjelpeorganisasjonen CARE har i en ny rapport slått fast at økt likestilling i Bangladesh reduserer barnas risiko til å bli underernærte og veksthemmede.

Foranledningen er et program som begynte i 2006, som skulle bekjempe underernæring i de fattigste områdene i Bangladesh. Det viste seg at Shouhardo-programmet hadde dobbel så stor effekt på kortvoksthet blant barn enn det slike programmer vanligvis har.

Redusert med 28 prosent
I løpet av de fire årene programmet varte, ble veksthemmingen hos barn med mødre i Shouhardo-programmet redusert med 28 prosent.

Hovedforklaringen skal være økt likestilling, ifølge forskningsresultater.

- Dette er en suksesshistorie som viser klart at likestilling er nøkkelen til å bekjempe fattigdom, matmangel og urettferdighet rundt om i verden. Først og fremst er det gledelig at disse kvinnene har fått en styrket posisjon, men det er også et viktig funn at barna nyter godt av likestillingen, sier CAREs generalsekretær, Torild Skogsholm, i en uttalelse.

Økt status hos kvinner
Ifølge rapporten var likestilling den faktoren med størst betydning for veksten hos barna. Innsatsen for å styrke kvinnenes posisjon og bekjempe de store forskjellene mellom menn og kvinner, hadde mer å si for reduksjonen av veksthemmingen, enn det å gi kvinner og barn mat, ifølge rapporten.

- Gjennom Shouhardo fikk kvinner starte egne bedrifter og tjente egne penger. Dermed økte familiens inntekter og kvinnenes påvirkning på hvordan pengene blir brukt. De brukte penger på mer og bedre mat til seg og barna. Mange av kvinnene var før redde for å forlate hjemmene sine. Nå får de respekt fra sine ektemenn og lokalsamfunn, sier Skogsholm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere