Gå til sidens hovedinnhold

- Likstank på Maddies kosebamse

Spesialtrente hunder skal ha markert likstank på Kate McCanns klær og Maddies kosebamse.

PRAIA DA LUZ/OSLO (Nettavisen): Det er spesialtrente, engelske likhunders funn som har bidratt til den store omveltningen i Maddie-saken. Kate og Gerry McCann ble etter vitneavhør fredag erklært som formelt mistenkte for datterens død for om lag fire måneder siden.

Les også:
Kate McCann fikk trøst av prestekona
Mistenkt etter avhøret

Ifølge den portugisiske avisen Correio da Manhã markerte disse hundene odør fra lik på Kate McCanns bukser og en t-skjorte. Den samme lukten kommer tilsynelatende fra Maddies lille, rosa kosebamse, som moren til enhver tid bærer med seg.

Kate selv mener å ha en logisk forklaring på dette.

Troverdige funn
Men hundenes funn er ifølge politiet troverdige, da politiet ved en senere anledning fant biologiske spor i bagasjerommet på parets leiebil. Disse sporene kan ha vært blod fra McCann-parets savnede datter. Bilen ble hentet 25 dager etter at eldstedatteren deres forsvant.

Dette styrker politiets mistanke om at Kate ved en ulykke drepte sin datter, og at ekteparet har forsøkt å skjule dette ved å si at Madeleine ble bortført. Det er fortsatt uklart hvilken rolle faren har spilt, men en politikilde opplyser til Sky News at politiet tror han er medskyldig – og har dermed også blitt erklært som mistenkt i saken.

Det har også tidligere vært spekulasjoner rundt likhundenes funn. Portugisiske aviser var tidlig ute med å hevde at hunder sporet opp duften av et lik på bilnøklene til Madeleines foreldre.

Hadde kontakt med lik
Kate selv skal ha avvist at denne likodøren har noe som helst med Madeleine å gjøre. I likhet med sin mann, er den 38 år gamle kvinnen utdannet lege. Correio da Manhã og The Sun skriver at Kate skal ha vært i kontakt med minst seks døde personer på sykehuset i Leicester før hun kom til Portugal.

En lege fra sykehuset skal ha bekreftet dette.

«Arguida»
Foreldrene til Madeleine har nå fått status som «arguida» – og er altså formelt mistenkte. Dette gir dem visse rettigheter under politiavhør. Blant annet så har de krav på å ha en advokat til stede, i tillegg til at de kan nekte å besvare spørsmål. Politiet kan på sin side stille en rekke konkrete spørsmål som de juridisk sett ikke kunne ha gjort dersom foreldrene fortsatt hadde status som vitner.

Det portugisiske politiet skal blant annet være interessert i å stille ekteparet 22 konkrete spørsmål om natten Madeleine forsvant. Ifølge britiske aviser skal det ikke være uvanlige at vitner i kriminalsaker i Portugal velger selv å forandre status til mistenkt, slik at de får advokathjelp og bedre juridisk beskyttelse.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene