*Nettavisen* Nyheter.

- Livstruende etter bussbrann

En kvinne er alvorlig skadd etter at ungdommer satte fyr på en buss i Frankrike.

Kvinnen fikk alvorlige brannskader da en gruppe ungdommer satte fyr på bussen hun reiste med i Marseille, opplyser politiet ifølge Reuters.

Angrepet mot bussen skjedde etter at det tidligere på dagen var rapportert om kun mindre alvorlige hendelser i forbindelse med ett årsdagen for dødsfallene som utløste fjorårets voldsomme opptøyer.

- Fare for livet
En politikilde sier til nyhetsbyrået at kvinnens liv er i fare etter at et ukjent antall ungdommer tvang seg om bord i bussen i byen sør i Frankrike ved 21-tiden lokal tid lørdag. Bussen ble satt i brann før den 26 år gamle kvinnen hadde mulighet til å flykte. Tre andre mennesker ble behandlet for røykskader etter hendelsen.

Minst seks busser er satt i brann de siste dagene i forstedene til den franske hovedstaden Paris.

Politimenn skadd
4000 politimenn er satt i beredskap for å håndtere den spente situasjonen. Seks politimenn ble skadd i sammenstøt tidligere i helgen. I den franske byen Meaux, som ligger øst for Paris, ble politistyrker angrepet av ungdommer, og flere biler ble påtent.

Fjorårets opptøyer startet i Paris-forstaden Clichy-Sous-Bois 27. oktober etter at to tenåringer ble drept da de var på flukt fra politiet. Disse opptøyene spredte seg over hele landet og resulterte i det største opprøret landet hadde sett siden studentopprøret i 1968.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.