RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lot pasient dø for å få organene

Sist oppdatert:
En amerikansk kirurg er siktet for å ha fremskyndet døden hos en funksjonshemmet mann for å gi organene til en annen pasient.

Den San Francisco-baserte transplantasjonskirurgen Hootan Roozrokh (33) risikerer åtte år i fengsel dersom han blir funnet skyldig. Roozrokh nekter derimot all straffskyld.

Roozrokh er blant annet anklaget for å ha bestilt store mengder med sterke smertestillende medikamenter til den 25 år gamle pasienten Ruben Navarro.

Holdt kunstig i live
25-åringen hadde fått hjertestans for noen dager tilbake og ble holdt kunstig i live ved hjelp av respirator. Kirurgen skal angivelig ha ha slått av respiratoren og beordret en sykepleier til å gi en dødelige dose med smertestillende medikamenter til 25-åringen. Den funksjonshemmede mannen døde noen få timer senere.

Moren til 25-åringen mener at sønnen ble utnyttet og døde på en uverdig måte. Hun hadde godkjent at organene til sønnen skulle doneres, men hadde aldri godkjent at respiratoren skulle slås av eller at kirurgen skulle fremskynde døden hos sønnen ved hjelp av smertestillende medikamenter.

Dårlige behandling
- Faktumet er det at dr. Roozrokh forsøkte å fremskynde hans død for å få organene. Det sentrale temaet i saken er den dårlige behandlingen av en svært funksjonshemmet voksen person, sier visedistriktsadvokat i San Luis Obispo County, Stephen Brown, til The Times.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere