- Løveoppdretterne skjønner at de er upopulære

LØVEFARM: Disse løvene blir alet opp for å selges som jaktbytter.

LØVEFARM: Disse løvene blir alet opp for å selges som jaktbytter. Foto: (Bloodlions.org)

Kom med drapstrusler for å stanse avslørende dokumentar.

NEW YORK (Nettavisen): En helt fersk dokumentar viser at løvejakt er stor industri i Sør-Afrika, hvor det store og farlige kattedyret ales opp i fangenskap for å selges som jaktbytte.

Nettavisen skrev i forrige uke om dokumentaren, som heter «Blood Lions», og som forteller at turister – hovedsakelig amerikanere – betaler mellom 150.000 og 400.000 kroner for å jakte på og drepe en løve i såkalte «canned hunts».

Det kan oversettes med «jakt i en boks». Løvene er sjanseløse.

- I villmarken er løver en kyndig jeger som beveger seg over enorme områder. I fangenskap reduseres de til tamme dyr som holdes i bur eller svært begrensede områder, sier Ian Michler til Nettavisen.

Michler har jobbet med villmarken i Afrika i 25 år og er hovedpersonen i dokumentaren «Blood Lions». Det er han som tar med seg filmfotografene til de hemmelige oppdrettsfarmene.

- «Blood Lions» avslører hvordan villdyroppdrettere og «boksjegere» bruker bedragersk markedsføring for å rettferdiggjøre hvorfor de har nærmere 800 ville dyr i fangenskap, som brukes til en rekke kyniske formål, sier Michler.

Løvene blir ikke bare solgt som jaktbytter, men ales også opp fordi man kan tjene store penger på å selge løveben på det svarte markedet i Asia.


Oppdretterne satte ikke spesielt pris på besøkene fra dokumentarskaperne. I traileren til filmen kan vi høre at Ian Michler blir truet. I tillegg har de også fått advokater på nakken, forteller han.

- Både oppdretterne og jegerne skjønner at de er upopulære, så når noen har forsøkt å avsløre det som faktisk pågår, har de kommet med både juridiske og fysiske trusler, sier Michler til Nettavisen.

Han har åpenbart ikke latt seg stoppe.

«Blood Lions» distribueres av PBS USA og vil bli vist på diverse filmfestivaler verden rundt. Filmen ble vist offentlig for første gang fredag i forrige uke, i Johannesburg. Det er uvisst hvor og når filmen blir tilgjengelig i Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.